هنگامی که سایت شما لود میشود. در اولین فریمی که توسط کاربر دیده میشود باید طوری چیده شده باشد که بخش های سایت قابل دسترس باشد. و هر چه که کاربران بخواهند به آن راهنمایی شوند. برای مثال اگر بخواهند با شما تماس بگیرند یا دنبال محصولی در سایت باید خیلی راحت به آن دست یابند. طبق گفته گوگل، پس از بارگذاری سایت، یک کاربر در 3 ثانیه اول تصمیم میگیرد که آیا سایت باز شده مطالب مورد نظرش را خواهد داشت یا اینکه سراغ سایت بعدی رود.
بخش های سایت استاندارد و حرفهای
هِدر (header) سایت
اولین بخش یک سایت را هدر آن است. در بالای تمام صفحات وب سایت از آن استفاده میشود. هدف آن راهنمایی کاربران به سمت آن چه که میخواهند است. هر هدر شامل اجزای زیر است:
- لوگوی وب سایت که معرف بصری برند شماست.
- منوی خدمات و یا محصولاتی که ارائه میشود.
- دکمه های ضروری، ورود/ثبت نام، سبد خرید، جستجو و…
لوگو سایت نشان برند شما است. لوگو سایت مشخص می کند که چقدر در کار خود حرفه ای هستید. اگر از لوگو بیکیفیت، کپی یا لوگوهایی صرفا یک متن خالی هستند استفاده میکنید، مخاطبان قضاوت خوبی در موردتان نخواهند داشت.
منو وب سایت
منو میتواند خیلی سریع و راحت کاربر را به سایر قسمت های سایت هدایت کند. منوی یک وب سایت استاندارد باید شامل قسمت های زیر باشد:
- صفحه اصلی یا خانه تا کاربر بتوانند دوباره به جای اول دست یابند.
- قسمت وبلاگ
- قسمت نمونه کارها
- صفحه فروشگاه و از همه مهمتر دسته بندی محصولات یا خدمات
- صفحه تماس با ما
- صفحه درباره ما
- صفحه پرسش و پاسخ متداول
- صفحه قوانین و مقررات سایت
- صفحه رضایت مشتریان
اگر صفحهای مهمی دارید در منو قرار دهید.
هدر برای سئو بسیار اهمیت دارد
الگوریتم Top Heavy را گوگل در سال 2012 معرفی کرد که تأثیری مستقیم روی رتبه سئو شما دارد. الگوریتمی است که مستقیماً بر هدر نظارت دارد. میزان حجم اینترنتی که کاربر قبل از دیدن محتوای صفحه مصرف میکنند پارانتر مهمی است. همپنین الگوریتم Top heavy برای مقابله با تبلیغات در بالای وب سایتها طراحی شده است.
بخش محتوای سایت
بخش محتوای سایت در میان هدر و فوتر سایت قرار دارد. محتوای شما همان پاراگرافها، عکس ها، ویدیوها و پادکستهایی است در صفحات قرار میدهید. این هنر شماست که آن را جذاب بنویسید. البته که اگر در اول راه هستید، اهمیت محتوای متنی از همه مهمتر است. مخصوصا صفحه اصلی سایت شما باید محتوای متنی جذاب و کاملی داشته باشد که معرف کسب و کار شما باشد.کاربرانی یک سایت را میبینند ، زمانی که با حجم زیادی از مطالب خشک و بی روح مواجه شوند به سرعت سایت را میبندند و سراغ سایت بعدی میروند. اهمیت اسفاده از سایر رسانه ها، مثل تصاویر، ویدئو و پادکست اینجا خودش را نشان میدهد.
وجود تصاویر در سایت بسیار مهم است و یکی از اجزای اصلی سایت تان عکسها هستند. اما استفاده بیش از حد عکسها نیز معایبی دارد. گذاشتن عکس زیاد و با کیفیت حجم سایت را بالا میبرد و سرعت لود سایت را افزایش میدهد. هرگز بخاطر زیبایی سرعت را قربانی نکنید. راهکار استفاده از عکس زیاد این است که حجم آن ها را فشرده کنید و در سایز های بیش از حد نیاز استفاده نکنید.
سایدبار یا SIDEBAR
وجود سایدبار سایت ها الزامی نیست، اما می تواند مخاطب را بیشتر درگیر کند و به فروش بیشتر نیز کمک کند. حتما در بسیاری از سایت دیده اید که سایدبار جنبه تبلیغاتی دارد.
وبلاگ
شما با داشتن یک وبلاگ، بازاریابی محتوایی حوزه کاری خود را بدست بگیرید. با داشتن بخش وبلاگ می توانید به یک مرجع اصلی تبدیل شوید. بازاریابی محتوایی تاثیر زیادی فروش سایت شما خواهد گذاشت. مثلا اگر فرش میفروشید با تولید محتوا راجع به پاک کردن انواع لکه ها، برند خود را به مردم معرفی میکنید.
نمونه کارها
اگر کسب و کار شما خدماتی هست و نمونه کار دارید، بهتراست لینک صفحه نمونه کار را در منوی سایت قرار دهید. نمونه کارها در جلب اعتماد مخاطب موثر است. در صنف ما نیز نمونه کارهای طراحی سایت اهمیت زیادی دارد. اکثر مشتریها قبل از انتخاب طراح سایت نمونه کارها را بازدید میکنند.
دعوت مخاطب برای اقدام به عمل یا CTA
برای اینکه کاربران به راحتی به سایر صفحات دسترسی داشته باشند، باید از CTA یا call to action استفاده کنید. یک نمومه cta به صورت زیر است.
فوتر (footer) سایت
وقتی کاربری کل سایت شما را اسکرول میکند و به انتها می رسد؛ به این معنی هست که از سایت شما خوشش آمده و جذب محتوای شما شده است. اگر سایت فروشگاهی دارید، نوبت فرایند اعتماد سازی است. همانطور که در اکثر سایتها مشاهده میکنید؛ در فوتر نماد اعتماد، درگاه پرداخت و سایر مجوزهای سایت قرار دارد. تلفیق جذب مخاطب با محتوای خوب به همراه اعتماد سازی درآمد سرشاری را برای شما به ارمغان می آورد.
در بسیاری از فوتر ها ،محتوایی که در این قسمت قرار می گیرد، برای کمک به مخاطب است تا بتواند بهتر به سایر صفحات دسترسی داشته باشد. از منو ها، آخرین پست ها و… غیره نیز میتوانید استفاده کنید.
اکثر برنامه نویسان در فوتر امضای کار خود را قرار می دهند.
هنوز کسی کامنت نذاشته!!!